Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
De Omswaai
  • 26062017Teamhorsthuis_JHO9016.jpg

    Wij bieden een veilig en aangenaam thuis bij onvoorziene omstandigheden

  • 26062017Teamhorsthuis_JHO8879.jpg

    Samen werken we aan stabiliteit en ontplooiing in een rustgevende omgeving

Ons activiteitenaanbod

Zinvol bezig zijn is belangrijk voor het leiden van een aangenaam leven. Het schept stabiliteit, motiveert en geeft voldoening. Voor onze patiënten is een zinvolle daginvulling een essentieel onderdeel van de totale behandeling. Meedoen in een dagactiviteitenprogramma is vaak de eerste stap naar herstel.

Direct na opname in onze kliniek bekijken wij of de patiënt toe is aan een bezoekje aan een van onze dagbestedingslocaties. We bespreken met de patiënt waar zijn interesse ligt en wat de mogelijkheden zijn. Door de grote variatie in ons aanbod kunnen we vrijwel altijd aansluiten bij de wensen van onze patiënten. In veel gevallen start de patiënt op de dag van opname al met het bezoeken van onze dagbesteding. Zo werken wij samen aan de zelfontplooiing en ontwikkeling van onze patiënten.
 

Creatief

Dit is de perfecte locatie voor de echte creatieve personen of mensen die een omgeving nodig hebben waar ze worden geprikkeld tot ontplooiing. Vrijwel alles wat met de handen kan worden gemaakt komt hier aan bod. Voorbeelden van de activiteiten zijn schilderen, kleuren, wenskaarten maken en speksteen bewerken. Kortom; hier kan iedereen zijn creativiteit laten stromen.

Productiewerk

Voor iedereen die het plezierig vindt seriewerk te doen, zoals bijvoorbeeld stickers plakken, producten tellen of spullen inpakken. Elke week krijgen we op deze locatie nieuwe opdrachten binnen. De werkplek voor personen die ervan houden de handen uit de mouwen te steken.

 

Houtvesterij

Liefhebber van het zwaardere werk? Direct om de hoek van kliniek de Omswaai is een houtvesterij waar hout kan worden gekloofd. Liever iets fijner werk? In overleg met de begeleiding  kan ook worden gekozen voor houtbewerken. Hiervoor hebben we speciaal gereedschap beschikbaar, zodat iedereen zijn creativiteit op professionele wijze kwijt kan in het hout.

 

Fietsenmakerij

Voor wie houdt van het puzzelen met onderdeeltjes is er een fietsenmakerij waar iedereen met deze interesse alle kanten op kan. We repareren fietsen en hierin gaan we wel iets verder dan alleen een bandje wisselen. We kijken ook secuur naar kettingkasten en remsystemen. Liefhebber van demonteren? Ook dat kan. Uiteindelijk sorteren we alle onderdelen, zodat het kan worden afgevoerd of hergebruikt. Een aangename manier van bezig zijn en bovendien ook duurzaam.

 

Keukenwerkzaamheden

Deze dagbesteding is erg interessant voor personen die zorgzaam zijn ingesteld en voor wie boodschappen doen een feestje is. Dit team zorgt ervoor dat iedereen op tijd zijn ‘natje’ en ‘droogje’ krijgt en bereidt samen met de begeleiders de warme maaltijd voor.

Huismeester

Het werk bij uitstek voor alle handige personen die houden van werken met gereedschap en het uitvoeren van klussen. Of voor patiënten met groene vingers die ervoor willen zorgen dat onze mooie tuin in topconditie is. Samen zorgt dit team ervoor dat alles in en om de kliniek tip top verzorgd is.