De Omswaai
  • 26062017Teamhorsthuis_JHO9016.jpg

    Wij bieden een veilig en aangenaam thuis bij onvoorziene omstandigheden

  • 26062017Teamhorsthuis_JHO8666.jpg

    Laagdrempelig delen van onze kennis met direct betrokkenen

  • 26062017Teamhorsthuis_JHO8879.jpg

    Samen werken we aan stabiliteit en ontplooiing in een rustgevende omgeving

Ik geef de pen door aan............ Gerbricht Hemminga

In deze rubriek stellen collega's zich aan voor en vertellen zij wat het voor hen leuk maakt om bij De Omswaai te werken.

Naam en functie

Mijn naam is Gerbricht Hemminga en ik ben sinds de start van de Omswaai hier werkzaam als Aanmeld- en Plaatsingsmedewerker.

 

Waarom heb je voor de kliniek gekozen en wat maakt het werken in de kliniek voor jou zo leuk?

Omdat de kliniek in januari 2017 van Swaai naar Omswaai ging veranderen, ging het aanmeld- en opnameproces ook veranderen. Heel erg leuk om gelijk bij de start hierbij betrokken te worden en mee te denken en te ontwikkelen.

En nog steeds is het een ontzettend leuke baan, bij de Omswaai is geen dag hetzelfde. We ontwikkelen nog steeds, er komen nog steeds nieuwe vraagstukken op ons pad. En allerbelangrijkst een ontzettend leuk team en patiënten.

 

Wat zijn je werkzaamheden?

Alle aanmeldingen of vragen met betrekking tot mogelijke aanmeldingen starten bij mij. Ik doe de eerste beoordeling of adviseer mensen waar wel te informeren wanneer de Omswaai niet passend is. Hierna coördineer ik het aanmeldproces; is de aanmelding compleet, zijn de financiën geregeld. Hierna komt de aanmelding in het indicatieoverleg. Hiernaast kom ik in beeld als de uitstroom van patiënten niet verloopt volgens proces. Op zoek gaan naar andere woonplekken, netwerken en problemen rondom uitplaatsingen proberen op te lossen.

 

Hoe maak je het een patiënt naar de zin?

Ik probeer in het voortraject alles in orde te maken zodat een opname soepel kan verlopen. Als terugkeer naar de oorspronkelijke woonlocatie niet mogelijk is probeer ik een goede vervolgplek te vinden. Hierin probeer ik ook regelmatig persoonlijk contact met de patiënten te hebben.

 

Als je aan de kliniek denkt, denk je aan……….?

Elke dag is anders en zit vol verassingen, een zeer gedreven team. Uiteenlopende patiënten doelgroep die ervoor zorgen dat soms het uiterste van de medewerkers wordt gevraagd.

Ook een doelgroep die ons dwingt om “out of the box” te durven denken.

 

Wat wil je ouders/verwanten/verwijzers van een patiënt vertellen over de kliniek?

Een deel van mijn werk bestaat uit heel veel informatie verschaffen over de kliniek. Wie we zijn, wat we doen…. Dat we alle aanmeldingen wel willen bekijken, ook al hebben we iets nog nooit gedaan.

 

Waar mogen ze jou voor wakker maken?

Voor een heerlijke pizza wil ik best mijn bed uitkomen 😊

 

Ik geef de pen door aan Nathalie de Jong.