De Omswaai
  • 26062017Teamhorsthuis_JHO9016.jpg

    Wij bieden een veilig en aangenaam thuis bij onvoorziene omstandigheden

  • 26062017Teamhorsthuis_JHO8666.jpg

    Laagdrempelig delen van onze kennis met direct betrokkenen

  • 26062017Teamhorsthuis_JHO8879.jpg

    Samen werken we aan stabiliteit en ontplooiing in een rustgevende omgeving

1e editie van de Talant- cup was een groot succes!

Gorredijk- Op vrijdag 5 april werd er door een medewerker van kliniek de OmSwaai, Wilco van der Heide, de 1e editie van de Talant- cup georganiseerd. Tijdens dit zaalvoetbaltoernooi waren er acht teams actief vanuit Talant. De deelnemende teams betroffen: 4x4 (rond 25 t/m 31), rond 7/9, De Wouden 2, De Wouden 10, De Wouden 9/18 en drie teams van de OmSwaai.

“Samen sporten in het kader van gezonde levensstijl, elkaar op een andere manier leren kennen en teambuilding zijn aspecten die ik graag samen wilde voegen”, zegt initiatiefnemer Wilco. Dat dit breed gedragen werd door andere medewerkers, was aan de opkomst goed te merken. De teams waren tot op het bot gemotiveerd, hadden een goede instelling en waren bereid om het toernooi succesvol te laten verlopen. Rond 18.00 stroomden de eerste fanatiekelingen sporthal ‘Kortezwaag’ in Gorredijk binnen. Na de introductie werd er aan de hand van een progamma boekje de eerste wedstrijd gespeeld. De acht teams gingen de strijd met elkaar aan op basis van twee poules. De nummers één en twee van beide poules stroomden door naar de halve finales om vervolgens in de finale te beslissen wie de eerste Talant- cup mee mocht nemen.

De respectievelijke nummers één en twee van poule 1 betroffen De Wouden 9/18 en 4x4. In poule 2 was Rond 7/9 de winnaar met als nummer twee Kliniek de OmSwaai 3. In een felle strijd in de eerste halve finale (De Wouden 9/18 – Kliniek de OmSwaai 3), werd er nipt aan het kortste eind getrokken door de medewerkers van de Kliniek. In een gelijkopgaande strijd werd het uiteindelijk 3-2. Toen de eerste finaleplek vergeven was, namen 4x4 en rond 7/9 het tegen elkaar op. Na een aantal minuten was al te zien dat rond 7/9 de favoriet was en dat bleek ook uit de uiteindelijke finale plek voor Rond 7/9. In de finale wist rond 7/9 niet te overtuigen, want de Wouden 9/18 heeft de Talant cup met overtuigende cijfers veroverd. Door het harde gejuich van de spelers en aanhang was te zien dat deze prijs zwaarbevochten was.

“Dit kan wel vaker”, “tot volgend jaar hé” en “wat leuk om dit met z’n allen te doen” zijn zinnen die vaak door de organisator gehoord zijn. “Ik wil graag iedereen bedanken die een aandeel geleverd heeft aan deze mooie avond. Mijn idee om een gezonde levensstijl, teambuilding en gezelligheid te combineren is voor mijn gevoel gelukt. Ik wil iedereen ook bedanken voor de complimenten, hulp en gezelligheid die aanwezig was. Ook een compliment voor de supporters en cliënten die aanwezig waren. Wat mij betreft een succesvol experiment die volgend jaar een vervolg gaat krijgen. Wat mij betreft mogen er nog meer teams mee doen. Reik, Wil en Meriant zijn ook allen welkom, dan maken wij er gewoon de Alliade- cup van.”

 

Mei freonlike groetnis / met vriendelijke groeten,

Wilco van der Heide